Döntetlent játszott az STC

Az STC Salgótarján idei utolsó hazai mérkőzésén döntetlent játszott a középmezőny elejéhez tartozó putnokiakkal szemben.

 

NB III Keleti-csoport, 14. forduló: STC Salgótarján – Putnok FC

A Szojka Ferenc Stadionban a játék összképét tekintve a félidei szünet nem csak két játékrészt válaszotta el egymástól, hanem a szinte végig a vendégek által uralt, illetve a somosi-salgótarjáni csapat által vezérelt perceket is. Az első 45 percben a putnokiak voltak egyértelműbben jobbak, az STC oldalán nem sikerült nagyobb helyezeketek kialakítani. Bár volt egy büntetője is a csapatnak, ezt nem sikerült értékesíteni, a putnokiak nyomása azonban eredményre vezetett a 30. percben. A második félidőre ritmust tudott váltalni az STC, de az egyenlítésre szinte a legvégéig várniuk kellett a szurkolóknak: a 88. percben a még az első félidőben Kemerle helyére becserélt Híves Balázs volt eredményes.

Zoran Kuntic, az STC vezetőedzője a mérkőzést értékelve úgy fogalmazott, hogy bár sajnálja az elvesztegetett pontokat, az összképet tekintve reális a végeredmény. Koszta Péter, a putnokiak vezetője ezt másként látta: szerinte Salgótarjánban hagytak két pontot, mert már az első félidőben eldönthették volna a meccset.

STC Salgótarján – Putnok FC : 1 – 1 (0 – 1)

 

Balassagyarmaton két góllal nyertek a cigándiak, akik mindkettőt emberhátrányból érték el, miután a 45. percben 10 főre fogyatkoztak.

Az STC 29 ponttal továbbra is második a 34 pontos monoriak mögött, a balassagyarmatiak jelenleg a 11. helyen állnak 16 ponttal. Az összképhez hozzátartozik, hogy a 27 ponttal jelenleg harmadik Erzsébeti SMTK hétvégi találkozója elmaradt, az MTK Budapest II. ellen november 29-én pótolják majd ezt a meccset.

 

(Kiemelt fotónk archív felvétel! Forrás: Bakos László | Nógrád Sportja)