Díjazták a jól tanuló, sportban is eredményes diákokat és felkészítőiket

Összesen 50 salgótarjáni diák vehetett át csütörtökön Salgótarjánban Dániel Zoltán alpolgármestertől városi jó tanuló, jó sportoló elismeréseket. Ezen díjak átadása több mint húsz éves múltra tekint vissza Salgótarjánban.

A díjátadó ünnepséget Fehér Martin, Oláh Dzsenifer és Fekete Krisztián énekes produkciója, illetve a Salgótarjáni Bolyai János Gimnázium 12/D osztály szalagavató táncának bemutatása nyitotta, majd Dániel Zoltán sportért felelős alpolgármester mondott köszöntőt. Kifejtette: tisztában van vele, hogy mennyi lemondással jár együtt a sportolás azoknak, akik ezen a napon a díjazottak között vannak. Iskola utáni “bandázás” helyett edzés, hétvégi bulizás helyett bajnoki fordulók és versenyek, szünetekben pihenés helyett is folyamatos felkészülés – sorolta. Az alpolgármester ugyanakkor kiemelte: ezek a lemondások a későbbiekben fontos szerepet fognak játszani, a most még fiatal iskolásokat hozzá fogja segíteni ahhoz hogy sikeres emberek lehessenek.

Mert a sport önbecsülésre, céltudatosságra és természetesen egészséges életmódra nevel benneteket testnevelőitek, edzőitek segítségével

– emelte ki Dániel Zoltán.

A díjazottak közül tizenhét diák a Salgótarjáni Általános Iskola Beszterce-lakótelepi Tagiskolájának tanulója, kilencen Kodályosok, nyolcan Gagarinosok, tizenhatan a Bolyai János Gimnázium tanulói. A legtöbb 4,5 feletti tanulmányi eredményt felmutató diák kézilabdában, atlétikában, tájékozódási futásban, triatlonban, a kerékpársportban, labdarúgásban és teniszben ért el kiemelkedő sporteredményeket. Az ilyen formában elismertek között van Barta Luca öttusázó is, aki váltóban és csapatban több Európa-bajnoki dobogós helyezést, továbbá korosztályos világbajnokságokon 5. és 6. helyeket szerzett a közelmúltban.

A díjazottak névsora

Az eseményen a város önkormányzata a hagyományokhoz hűen az utánpótlás-nevelésben kimagasló teljesítményt nyújtó testnevelők és edzők munkáját is díjazta. Idén Földi Sándor tenisz edző, Máté Csaba atlétika edző, Szuhán Attila triatlon edző, Bolla László testnevelő és Oláh Sándor testnevelő, edző vehetett át elismerést.

 

Kiemelt fotó: A 2016/2017-es tanév eredményei alapján díjazott jó tanuló, jó sportoló salgótarjáni diákok és az elismerést átvett testnevelők, edzők (Fotó: Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata)