Családi szánkózásra előkészített állapotban várja a telet az eresztvényi sípálya

Önkéntesek határozták el, hogy az eresztvényi sípálya alsó részét legalább annyira kitisztítják, hogy megfelelő hómennyiség esetén az alkalmas legyen a családi szánkózásokhoz. “Eresztvény nyújtson ismét élményekkel teli szórakozási lehetőséget és kikapcsolódást mindenkinek, továbbá szebb környezettel csalogassuk ide a turistákat” – ezért született meg az ötletgazda, Tóthmihály Zoltán fejében a családi szánkópálya ötlete.

 

Tóthmihály Zoltán kérdésünkre elmondta: kezdésként kezdeményezését megosztotta Huszár Máté alpolgármesterrel, aki örömmel fogadta, majd közös terepszemle következett.

Miután megkértem a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság és Ipoly Erdő Zrt. jóváhagyását, szeptember közepén kezdődtek a munkálatok és közel 2 hét alatt valósult meg az akció. A Salgótarján Foglalkoztatási Nonprofit Kft. feladata a fűnyírás volt, továbbá két alkalommal további munkaerőt is biztosítottak. A közbenső időszakokban pedig párommal végeztük a tereprendezést. Tudomásomra jutott az is, hogy az Illyés Gyuláné Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskolának van Salgópusztán egy kihelyezett telephelye és traktora. A gyorsabb munkavégzés érdekében felvettem az iskola vezetésével is a kapcsolatot, hogy segítsenek a szánkópálya munkálataiban. Ők is örömmel fogadták a megkeresést – olyannyira, hogy a traktoros munkák mellett még a gyerekek is besegítettek.

A legörömtelibb rész az utolsó befejező nap volt. Ekkor legalább 20 fős csapat vett részt a munkában, így végeztünk a terület kitisztításával, de az egykori Dornyay Turistaház és a nyársalóhelyek környékét is kitakarítottuk

– mondta el kérdésünkre az ötletgazda. Hozzátette azt is: elhatározása szerint ez a munka csak egy volt a Salgótarján környékét érintő tervei közül.