“Civilek a városért” díj a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezetének

 

A Civil Kerekasztal által 2010-ben alapított “Civilek a Városért” díjat minden évben olyan salgótarjáni szervezet (vagy szerveződés) kapja, amely közéleti tevékenységével hozzájárul a város civil társadalmának működéséhez, fejlődéséhez. A díjat idén a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete kapta.

 

A 26 éve működő szervezet küldetése, hogy közösségi programokkal, tájékoztatókkal, akciók szervezésével felhívja az emberek figyelmét az egészséges életmódra, a rák kockázatának csökkentésére, a korai felismerés fontosságára és a gyógyulást elősegítő tényezőkre. A salgótarjáni szervezetben jelenleg 170-en dolgoznak.

A díjat jelképező, Salgótarjánt ábrázoló képet, amelyet – az előző évekhez hasonlóan idén is – Birkás Babett salgótarjáni képzőművész alkotott, valamint a díj odaítéléséről szóló elismerő oklevet Kreicsi Mária, a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezetének elnöke vette át. A díj odaítéléséről a beérkezett javaslatok alapján a Salgótarjáni Civil Kerekasztal döntött.

 

Kiemelt fotó forrása: Salgótarjáni Civilekért Közhasznú Alapítvány | Facebook

https://www.facebook.com/pg/SCKAlapitvany/photos/?tab=album&album_id=1282927401825508