Bővíti rétsági nápolyigyártó üzemének kapacitását az Urbán és Urbán Kft.

Új gyártóüzemmel bővíti kapacitását Rétságon az Urbán és Urbán Kft.; az új nápolyigyártó és -csomagoló technológiával tíz tonnával növelik a jelenlegi 22 tonnás napi kapacitást – közölte a cég az MTI-vel.

A fejlesztéshez 432,3 millió forintot nyert el a társaság a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program pályázatán. A magyar tulajdonú Urbán és Urbán Kft. 2014-ben 2 milliárd forint felett fejlesztette a rétsági ipari parkban működő telephelyét.

A gyors piaci növekedésnek köszönhetően a cég az új üzem kapacitásait rövid időn belül lekötötte, és újabb bővítés vált szükségessé.

Az 50 százalékos intenzitású pályázati támogatásból új nápolyigyártó és -csomagoló technológiát szereztek be és új üzemegységet alakítottak ki egy korábban kihasználatlan csarnokban. A cég tájékoztatása szerint az új csomagolási technológia már kifejezetten az exportpiacot célozza azzal, hogy helytakarékos módon tömbcsomagolást végez.

A kekszeket, ostyákat, sajtos tallérokat és mézes puszedliket gyártó dunakeszi székhelyű társaság 1994-ben alakult családi vállalkozásként. Nyilvánosan hozzáférhető 2016. évi adatok szerint az 54 embert foglalkoztató cég 6 milliárd forintos nettó árbevételében 531 millió forintnyi volt az export, amely egyharmaddal meghaladja az előző évit. A 2017-es üzleti évben 5 százalékos mértékű értékesítés-növekedéssel számolnak.

 

Forrás: MTI / Kiemelt archív fotó: Az Urbán és Urbán Édesipari és Kereskedelmi Kft. üzeme Rétságon (MTI Fotó: Komka Péter)