Börtönbüntetést indítványoz az ügyészség a kábítószerrel kereskedő salgótarjáni férfi és lánya ellen

Új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt emeltek vádat a már előzetes letartóztatásban lévő salgótarjáni férfi és lánya ellen – közölte a Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség.

 

A két vádlott salgótarjáni közös otthonukban 2017 elejétől új pszichoaktív szerek kereskedelmével kezdtek foglalkozni. Az általuk beszerzett és adagonként kimért, kristály porként ismert anyagot a házukat rendszeresen felkereső vásárlóknak árulták. A vevőket az apa fogadta a ház alagsorában, ahová a kért kábító hatású szert a lánya vitte le a ház felső szintjéről a vevőknek.

A cselekménynek 2017. március végén rendőri intézkedés vetett véget. A vádlottak a rendőröket nem akarták a házba beengedni, a lány pedig az emeleti ablakon dobált ki minden bizonyítékot, amit csak ért. A rajtaütésről és a páros előzetes letartóztatásáról itt írtunk korábban.

A két vádlottat a Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség társtettesként, kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaéléssel vádolja, a lánynak ezen kívül kábítószer birtoklása miatt is felelnie kell. Az apa – aki korábban emberkereskedelem és kitartottság miatt volt büntetve – és lánya előzetes letartóztatásban vannak. Az ügyészség velük szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

 

(Kiemet fotó forrása: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság | www.police.hu)