Börtönből telefonáló elítélt csalt ki pénzt egy nógrádi lakostól

(Illusztráció!)

A Balassagyarmati Járási Ügyészség csalás vétsége miatt emelt vádat egy börtönbüntetését töltő elítélttel szemben. A férfi egy telefontársaság alkalmazottjának adta ki magát, így csalt ki pénzt az áldozatától.

A 22 éves, már többször büntetett férfi jogerős szabadságvesztését töltötte egy Pest megyei büntetés-végrehajtási intézetben, ahol a börtön engedélyével használt mobiltelefonba behelyezett egy – ismeretlen személytől – megvásárolt SIM-kártyát. Január végén ezzel magát egy telefontársaság alkalmazottjának kiadva azzal az ürüggyel hívta fel a Nógrád megyei sértettet, hogy egy nyereményjátékban kisorsolták a nevét és 175 000 forint készpénzt nyert. Megkérte a sértettet arra, hogy menjen el a legközelebbi bankautomatához, mert ahhoz, hogy a pénzt átvehesse, azon keresztül különféle tranzakciókat kell végrehajtania.

A vádlott telefonon keresztül elirányította a sértettet a hozzá legközelebbi ATM-hez, ahol feltöltette  vele négy telefonszám egyenlegét, összesen 85 ezer forint értékben.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádiratában végrehajtandó szabadságvesztést indítványozott a vádlottal szemben, továbbá azt is, hogy ne lehessen feltételesen szabadlábra helyezni, továbbá hogy térítse meg a sértettnek okozott kárt.

 

(Kiemelt fotónk illusztráció!)