Az osztálylépés céljával kezdi meg a felkészülést a tavaszi szezonra az SBTC

Nagy lépést tettünk a bajnokság megnyerése felé, de nem szabad kiengednünk – mondta Csatlós Tamás, a megyei első osztályú labdarúgó-bajnokságot vezető SBTC vezetőedzője a nogradifutball.hu-nak. Kiemelte: úgy az egyesület és a város vezetésének, mint a csapatnak is az NB III elérése a célja.

Ez a pontelőny jelentős, de nem foglalkozunk ezzel, tesszük a dolgunkat tovább – tette hozzá. Csatlós Tamás ismertette: kedden kezdik a felkészülést a tavaszi szezonra először heti két edzéssel, majd február 5-től egy hathetes intenzív felkészülési periódus veszi kezdetét, mely során nyolc edzőmérkőzést játszanak majd. Úgy fogalmazott: ritka, ha egy csapat százszázalékosan tudja megnyerni a bajnokságát, de a csapat célja, hogy a veretlenséget minél tovább megőrizzék. A vezetőedző az interjú során kiemelte azt is: a jó és eredményes játék “visszahozta” a szurkolókat is lelátóra, akik “12. emberként voltak a csapat mellett”.

“Sokan nem hittek a csapatban, föl is tettek pár nem pozitív kérdést velünk kapcsolatban a felkészülés kezdetén. Próbáltam nyugtatni őket, hogy higgyünk a munkában. Őszintén megmondom, én gondoltam, hogy erős csapatunk lesz, de hogy száz százalékot tudunk nyújtani, arra azért én sem gondoltam” – nyilatkozta a nogradifutball.hu-nak Csatlós Tamás arra a kérdésre, hogy gondolta-e volna, hogy hibátlanul zárhatják az őszt.

A Nógrád megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság élén veretlenül, 33 ponttal telel az SBTC. A 11 őszi találkozó során mindösszesen 5 gólt kaptak, ezzel szemben 57-et rúgtak. Ebből 21-et a góllövőlista vezetője, Tarlósi Milán szerzett.

 

Kiemelt fotó: Az SBTC 2017/2018-as csapata (Forrás: www.sbtc.hu)