Az Óbudai Egyetem salgótarjáni mérnökinformatikus képzésével (is) frissült a felsőoktatási felvételi tájékoztató

Megjelent a felsőoktatási felvételi tájékoztató hivatalos kiegészítése. A www.felvi.hu oldalon közzétett, kiegészített és pontosított változatban az eddigiek mellett új jelentkezési lehetőségeket is meghirdettek a felsőoktatási intézmények, illetve vannak olyan szakok is, amelyeket intézményi döntés alapján töröltek.

Az új meghirdetések, és az egyéb korrekciók, törlések január 31-ével beépültek a felvételi tájékoztató szövegébe, és így az egységes szerkezetben olvasható a www.felvi.hu-n. A felsőoktatási felvételi tájékoztató online felülete mindeddig a 2017. október 31-el akkreditált képzéseket tartalmazta, az újabb akkreditációkkal – mint az Óbudai Egyetem Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhelyének mérnökinformatikus alapképzése – azonban nem frissül külön-külön a felület, ezeket együttesen 2018. január 31-én jelenítették meg a rendszerben.

Salgótarjánban kétféle képzést indít az Óbudai Egyetem. A Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar kínálatán belül már korábban is megtalálható volt a salgótarjáni műszaki mérnökasszisztens felsőoktatási szakképzés. A Neumann János Informatikai Karhoz kapcsolódó salgótarjáni mérnökinformatikus felsőoktatási alapképzés most jelent meg az online felületen (több más egyetem és főiskola újabb képzéseivel együtt). A képzéseket korábban itt részleteztük.

Idén is legkésőbb február 15-én éjfélig van lehetőség jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre. Szintén eddig kell befizetni a megjelölt jelentkezési helyek alapján számított kiegészítő díjat átutalással, vagy internetes fizetésre alkalmas bankkártyával. A jelentkezőknek ügyelnie kell arra, hogy aki a díjmentesen megjelölhető három jelentkezési helynél többet (de legfeljebb hatot) jelöl meg, annak helyenként kétezer forintos kiegészítő díjat kell befizetnie.

A hitelesítési határidő február 20-a. Eddig kell mindenkinek hitelesítenie a jelentkezését Ügyfélkapun keresztül, vagy az E-felvételi felületéről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával (cím: Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190).

 

MTI nyomán / (Kiemelt fotónk illusztráció!)