Árokba csúszott, összetört autók – Az egyiket ellopták, aztán felborultak vele

Nógrádban az elmúlt napokban a megye több pontján is út menti árkokba, lejtőkre csúsztak egyes sofőrök. Arra is volt példa, hogy a baleseti helyszínelés során kábítószer került elő a kesztyűtartóból, de előfordult olyan eset is, aminél kiderült, hogy egy nem sokkal azelőtt ellopott autót tört össze a sofőr – derül ki a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság baleseti összesítőiből.

 

Egy 23 éves salgótarjáni férfi még múlt héten csütörtökön délután hajtott árokba Somoskőújfaluban. Amikor a baleset helyszínén az egyenruhások a gépjárművet átvizsgálták, a kesztyűtartóban nejlon tasakba csomagolt kábítószergyanús anyagot találtak. A rendőrök a 4,8 gramm zöld színű növényi törmeléket kábítószer gyorsteszttel megvizsgálták, mely pozitív jelzést adott. A hatóság tagjai a sofőrt a Salgótarjáni Rendőrkapitányságra előállították és kábítószer birtoklása ügyében kihallgatták.

 

A rendőrségre a csütörtökről péntekre virradó éjszaka során tett bejelentést egy kállói férfi arról, hogy háza udvaráról valaki elvitte és összetörte az autóját. A Kállói Rendőrőrs munkatársai rövid időn belül beazonosították és el is fogták az elkövetőt, egy 26 éves helyi lakost. Mint kiderült, a férfi bement a sértett házának udvarára és ott – a benne lévő kulccsal – beindította a nyitott személygépkocsit. A jogosítvánnyal nem rendelkező férfi az autóval kidöntötte az udvar fémkapuját majd nem sokkal később, még Kálló belterületén közlekedve a járművel megcsúszott és felborult. A férfi a helyszínről távozott, egészen pontosan egy másik családi ház felé vette az irányt, ahol bement az udvarra és az ott parkoló személygépkocsiból egy autórádiót tépett ki. Ezt később eldobta. A rendőrök a Pásztói Rendőrkapitányságra előállított 26 éves helyi lakost jármű önkényes elvétele bűntett és lopás vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették.

 

Pénteken hajnalban egy Bárna felé közlekedő férfi csúszott meg autójával egy kanyarban, áttért a szembe sávba, ott a szalagkorlátnak ütközött, majd az út menti erdős rézsűre borult. A sofőr súlyos sérülést szenvedett, a baleset körülményeit a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

 

Vasárnap délután a 2-es számú főúton, Rétság külterületén történt egy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset. Egy 47 éves nő Rétság irányából Szendehely felé vezetett, amikor autójával megcsúszott és az út menti vízelvezető árokba hajtott. A baleset következtében a gépjárművet vezető nő és az autó egyik utasa sérült meg.

 

(Fotók: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)