A vöröskereszt nógrádi szervezete nyert a TESCO pályázatán Salgótarjánban

A Tesco-Global Zrt. a Magyar Adományozói Fórum és az Ökotárs Alapítvány közreműködésével idén harmadik alkalommal hirdette meg az “Ön választ, mi segítünk” című pályázatát, melynek célja a helyi közösségek támogatása. A szavazásról ősszel mi is írtunk, most már a győzteseket is kihirdették.

A Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezete 400 ezer forint támogatásban részesült a salgótarjáni és városkörnyéki települések vásárlói jóvoltából, akik a Vöröskereszt elsősegélynyújtást- és véradást népszerűsítő programját támogatták.

Az elsősegélynyújtás és a véradás humanitárius cselekedet, az áldozat és a beteg részére biztosított segítség, miközben az elsősegélynyújtó és a donor az önzetlenség és empátia emberi értékeiről tesznek tanúbizonyságot. Szerepet vállalunk és segítünk abban, hogy minél több ember elsajátíthassa a szakszerű elsősegélynyújtás módszereit, érezzék a véradás fontosságát és egyre többekben fogalmazódjon meg az igény, hogy akarjunk és képesek is legyünk segíteni a bajbajutottakon – írta pályázatában a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezete.

A balassagyarmati áruház vásárlói az Ipoly-völgyi Különleges Mentőszolgálat “Legyél te is életmentő” elnevezésű projektjét támogatták legtöbben. A szervezet a támogatásból egy életmentéssel kapcsolatos, ötállomásos képzést valósíthat meg.

 

(Kiemelt fotó: Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezete | Facebook)