A tervezettnél gyorsabban halad a 21-es négysávosítása Szurdokpüspöki és Pásztó között is

A jobb pályán már kész az aszfalt kopóréteg, ezt a bal pályán szeptemberben kezdik kiépíteni. A teljes befejezés 2018 első hónapjaiban várható – íjra a Magyar Építők építőipari portál.

 

A 21-es főút négynyomúsításának harmadik szakaszához hasonlóan, a 2018. májusi határidő előtt elkészülhet a második, Szurdokpüspöki és Pásztó közötti szakasz is. A 4,5 kilométeren zajló kivitelezés részeként az elmúlt hónapokban elbontották a jobb pályatest meglévő pályaszerkezeti rétegeit és felépítették az újakat. Közben – terven felül – műszakilag szükséges pótmunkaként mintegy 20 ezer köbméteren talajstabilizálást is végeztek a kivitelezők. A jobb félpálya az aszfalt kopórétegig elkészült, jelenleg forgalomtechnikai és befejező munkák – szalagkorlát építés, tereprendezés, humuszolás, füvesítés, burkolati jelek festése – zajlanak rajta, a szeptember elsejére tervezett forgalomátterelés előkészítéseként.

 

Várhatóan több hónappal a határidő előtt elkészül majd a 21-es főút Szurdokpüspöki és Pásztó közötti szakasza (Fotó és további képek: Dernovics Tamás | www.magyarepitok.hu)

 

Szurdokpüspöki és Pásztó között a baloldali pálya aszfalt kopórétegének építése és a befejező munkák (például a még hátralévő földutak és elektromos közműkiváltás) után már idén négy sávon haladhat majd a forgalom! A jelenlegi ütemterv szerint 2018 első hónapjaira már csak a jelenleg épülő vadátjáró befejezése marad, így a konzorcium – a Pásztó és Mátraszőlős közötti szakasz kivitelezőihez hasonlóan – határidő előtt befejezheti a munkát.

 

Forrás és fotók: Magyar Építők építőipari portál | www.magyarepitok.hu