A téli időszakban is szociális segítséget nyújtanak a rászorulóknak Salgótarjánban

(Illusztráció!)

Átmeneti elhelyezést biztosító intézmények, nappali melegedő, éjjeli menedékhely és ingyenes népkonyha is segíti a téli hónapok átvészelését a rászorulóknak Salgótarjánban – közölte a város önkormányzata.

Az Acélgyári úton lévő 42 férőhelyes férfi átmeneti szállót jelenleg 37 ember veszi igénybe, a Hősök úti női szállón 19-en laknak. Bár az éjjeli menedékhely szolgáltatás április 30-ig üzemel és biztonságos, rendezett körülményeket kínál a hajléktalanoknak, mégis vannak, akik nem veszik igénybe ezeket a szolgáltatásokat. Utcai ellátás formájában róluk is igyekeznek gondoskodni a város szociális munkásai. Az utcán élő hajléktalanokat napi rendszerességgel felkeresik és ételt, ruhát, gyógyszereket, takarókat adnak nekik.

Sajnos a rokonok nélkül, elszigetelten élő idős, beteg, támogatásra szoruló emberek nagyon nehezen kerülnek a szakemberek látóterébe, ezért az ő elérésükhöz a lakosság közreműködésére is számítanak. Az Egészségügyi-Szociális Központnak a +36 20 400 31 53-as telefonszámon bárki jelezheti, ha tudomása van olyan személyről, akinek segítségre lehet szüksége – hívja fel a figyelmet Salgótarján önkormányzata.

 

(Kiemelt fotónk illusztráció!)