A kézilabdázókat és a rali megrendezését is külön támogatja az önkormányzat

 

Sporttámogatásokkal kapcsolatos döntéseket is meghozott ma Salgótarján Közgyűlése: támogatást kap a Salgótarjáni Strandépítők Kézilabda Club és a Salgó 2017 első osztályú raliversenyt szervező Kft.

 

A város önkormányzata elsősorban azon sportszervezeteket támogatja, melyek az olimpiai sportágak körébe tartozó sporttevékenységet folytatnak, vagy tradicionális salgótarjáni sportágaknak minősülnek. Közülük prioritást élvez többek között a kézilabda is – hangzott el az előterjesztésben. A képviselők 8,5 millió forint támogatást szavaztak meg a kézilabdázók számára a 2016/2017-es bajnoki szezon finanszírozására.

 

A Salgó 2017 ralit áprilisban szervező Speed Rally Team Kft. részére 4 millió forint támogatás folyósításáról döntött a Közgyűlés.

 

3100.hu | Újra első osztályú raliverseny lesz Salgótarjánban!

Ezt Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere jelentette be a szombati Városi Bálon, ahol átadták a város legeredményesebb sportolóinak és csapatainak odaítélt díjakat.

 

A pénzbeli támogatás mellett a döntés arról is szól, hogy az önkormányzat a verseny megrendezéséhez kapcsolódó feladatokat is átvállal a szervezőktől, így többek között a hangosítás és rendezvénysátor biztosítását, az útlezárások intézését és az ezzel kapcsolatos költségeket, továbbá a belváros takarítását az esemény alatt és után – foglalta össze a Rádió Focus.

 

Kiemelt fotó forrása: Salgótarjáni Strandépítők KC | Facebook