A férfi után a Medves-fennsíkon eltűnt nőre is holtan találtak rá

Közel három napja, nagy erőkkel keresték a két eltűnt személyt a Medves-fennsík térségében. Miután kedden nem sokkal sötétedés előtt rátaláltak a férfi holttestére, a kutatás az éjszaka során is tovább folytatódott a nő után. Holttestét szerdán délelőtt találták meg.

 

Az idős férfi és a nő még vasárnap (2017. október 22.) 11 óra körül indult sétálni salgóbányai szálláshelyükről a Medves-fennsíkra. Szállásukra azonban nem tértek vissza, életjelet nem adtak magukról, a felkutatásukra tett intézkedések pedig nem vezettek eredményre ezért a mentőcsapatok megkezdték az intenzív keresésüket. Egy általunk megkérdezett, a keresésbe kedden délután néhány órára bekapcsolódott hegyikerékpáros elmondta: a Medves-fennsíkon rengetegen kutattak a férfi és a nő után. Nem csak a rendőrség és a katasztrófavédelem, illetve a különböző speciális- és különleges mentőcsoportok tagjaival, de több erdésszel és láthatóan önkéntes kutatóval találkozott, akik egy része terepjárókkal, mások gyalogosan járták a területet.

Információnk szerint a halott férfira a Medves-fennsík térségének Salgóbányától számított egyik legtávolabbi, erdészeti- és földutakon még éppen elérhető pontján találtak rá kedden sötétedés előtt nem sokkal. A nő után a kutatás az éjszaka során is tovább folytatódott, de végül sajnos már csak a holttestére bukkantak rá szerdán délelőtt, a férfi testétől néhány száz méterre. A Blikk korábban azt írta, az asszony az egyik Fejér megyei kórházban dolgozott belgyógyászként, infektológusként és igazságügyi szakértőként, a 74 éves férfi pedig nyugdíjas jogász volt.

 

Kizárt az idegenkezűség

Nágel Tamás, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense kérdésünkre megerősítette: mindkét személyre holtan találtak rá. A sajtóreferens már azt is közölte: a férfi és a nő halálát is közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja a rendőrség.

A jogszabályok közigazgatási hatósági eljárás esetében nem engedik meg a rendőröknek, hogy bármilyen további információt megosszanak a nyilvánossággal az üggyel kapcsolatban. Közigazgatási eljárás elindítására ugyanis csak akkor kerülhet sor, ha a helyszíni-, illetve halottszemle adatai szerint az idegenkezűség kizárt. Az ilyen eljárás során zajló vizsgálatokról az eljárás lezárásáig semmilyen információt, részletet nem ad(hat) ki a rendőrség.

 

A Medves-fennsík ritkán járt területére keveredtek

Az általunk megkérdezett kutatásban résztvevők a holttestek megtalálásának körülményeiből többen is arra következtettek, hogy a pár a legnagyobb valószínűség szerint eltévedhetett a Medves-fennsíkon, vagy csak részben tévedtek el, ami miatt viszont már igen messzire kerültek úgy a szálláshelyüktől, mint bármely más lakott területektől. Ezt támasztja alá megtalálásuk helye is, ami egy olyan terület, melyet a fennsíkot jól ismerők, gyakorlott túrázók és hegyikerékpárosok is csak igen ritkán keresnek fel, mivel az oda vezető úton nincsen különösebb látnivaló és lényegében egy, az erdő közepébe vezető és ott véget is érő útról van szó.

Vasárnap délutáni eltűnésük óta kevéssel fagypont feletti éjszakák voltak a Medves térségében, emellett vasárnap estétől hétfőig közel egy napon keresztül folyamatosan esett az eső is, így ha halálukat nem valamilyen hirtelen fellépő egészségügyi probléma okozta, akkor a kimerültség és a kihűlés lehet a legvalószínűbb a válasz a kettős tragédiára.