562 néző előtt debütál a Még egyszer hátulról

Bozó Andrea Brooke Ashton, Baksa Imre Frederick Fellowes, Kovács Vanda Belinda Blair és Máté Krisztián Garry Lejeune szerepében a darab próbáján (MTI Fotó: Komka Péter)

A József Attila Művelődési Központ színpadán teltház előtt mutatja be hétfőn este közös produkcióját a Zenthe Ferenc Színház és a Váci Dunakanyar Színház.

 

Michael Frayn: Még egyszer hátulról című darabja nem másról szól, mint a színházi és színészi létről. Az első felvonásban az Ádámkosztüm című darab főpróbájába tekinthetünk bele, majd a második felvonás azt mutatja be, hogy a már egy hónapja futó előadás közben mi zajlik – a képzeletbeli nézők számára láthatatlanul – a díszlet és a függöny mögött. Higgyék el, az igazi komédia itt van!

 

 

Végül ismét a díszlet “rendes” oldalára kerülünk, de valahogy már más az érzetünk a darabbeli darabról. A színházcsinálás mindig izgalmas téma, főleg ha döcögős-röhögős. Megálmodnak valami szépet és nagyot, majd jönnek a próbák, a határidő, a kellékek, a rivalizálás, a szerelmek, a hiszti, a botrány, a “lenyeljükabékát”, a dühroham, a dugipia, a folyton ellógó kolléga, meg a beugró beugrójának a beugrója…

 

 

Az előadásban érthetően mindenki két szerepet alakít, egy “civilt” és egy “színészt”, vagy a színházban dolgozót. Emiatt a kettősség miatt sincs könnyű dolguk a szereplőknek, nem is beszélve a pattogósan változatos, több szálon futó cselekmény kuszaságáról, amely azonban folyton összeáll, hogy aztán újra széthulljon és egész másként kerekedjen ki. A rendező Susán Ferenc szerint a darab egy remekül megírt, helyzetkomikumokra, kettős értelmekre építő előadás, amely folytonos figyelem, ezáltal nem kis feladat elé állítja a színészeket, de pontosan ebből lehet egy remek hangulatú estét színpadra állítani.

 

 

A szereplők között láthatja majd a közönség Vándor Évát, Kovács Vandát, Bozó Andreát, Albert Pétert, Máté Krisztiánt, Baksa Imrét, továbbá ez alkalommal debütál a salgótarjáni társulatban Kautzky Armand. Rendező: Susán Ferenc.

 

Kiemelt fotó: Bozó Andrea Brooke Ashton, Baksa Imre Frederick Fellowes, Kovács Vanda Belinda Blair és Máté Krisztián Garry Lejeune szerepében a darab próbáján (MTI Fotó: Komka Péter)