Közel 20 gramm kábítószer került elő az autóból

 

A salgótarjáni rendőrök mintegy 20 grammnyi kábítószergyanús anyagot találtak egy autó átvizsgálása során, öt ember ellen indult eljárás – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

A megyeszékhelyi rendőrök szombaton éjszaka ellenőriztek egy gépjárművet és annak utasait. Az autó átvizsgálásakor – az utastérben – közel 20 gramm, nejlon tasakba csomagolt kábítószergyanús, zöld színű növényi törmeléket találtak. A lefoglalt növényi ágvégződésen elvégzett gyorsteszt kábítószerre pozitív jelzést adott. A nyomozás során kiderült, hogy a négy férfi aznap délután egy 23 éves salgótarjáni férfitől, Budapesten vásárolta a lefoglalt anyagot.

A nyomozók az öt férfit elfogták, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság épületébe előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. A Salgótarjáni Rendőrkapitányság a négy salgótarjáni lakos esetében kábítószer birtoklása vétség ügyében, míg az ötödik férfi esetében kábítószer-kereskedelem bűntett ügyében indított eljárást, melyet szakértők bevonásával folytatnak le.

 

Kiemelt fotó forrása: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság